Ultrahang diagnosztika

Az ultrahang-vizsgálat teljesen fájdalom- és kockázatmentes eljárás, amely nagyon pontos információt ad, és amely annyiszor ismételhető, ahányszor csak szükséges.

A zselés anyaggal bekent vizsgálófejet a vizsgálandó szerv fölé illesztik, miközben a fej ultrahangokat bocsát ki és a szervek által visszavert hangokat felfogja. Ezeket a hangokat végül egy számítógép alakítja látható képpé.

Terhességi ultrahang

A terhesség 9 hónapja alatt a magzat méhen belüli növekedésének nyomon követésére, az esetleges genetikai elváltozások és fejlődési rendellenességek kiszűrésére szolgáló, leghatékonyabb módszer a szülészeti-genetikai ultrahang vizsgálat.

részletek »

Hasi, kismedencei szervek ultrahang vizsgálata

Az ultrahangot általában a hasi-, illetve kismedencei szervek vizsgálatára használják, jól megítélhető segítségével a vese, a máj, a lép, a hasnyálmirigy, a nagyobb erek, az epehólyag, és az esetlegesen megnagyobbodott nyirokcsomók.

részletek »

Az ízületi ultrahang vizsgálat

Az ultrahanggal végzett vizsgálatoknak egy olyan speciális formája, mely során lehetőség nyílik egyrészt a csontos képletek, másrészt az ízületek, szalagok, íntapadások, nyáktömlők, ízületi belhártya ábrázolására.

Emlő ultrahang vizsgálata

Olyan képalkotó eljárás, melynek során az emlők állományát és a hónaljárok képleteit (ereket, nyirokcsomókat) vizsgálják.

A SZOLGÁLTATÁS JELENLEG NEM ELÉRHETŐ.

részletek »

Prosztata ultrahang vizsgálata

Mivel 50 év felett a férfiak fele a prosztata-megnagyobbodást tapasztal, különösen fontos lenne ezen a téren is a rendszeres szűrés.

részletek »

Lágyrész ultrahang vizsgálata

A végtagok valamint a törzs bőrében, illetve az alatta elhelyezkedő kötőszövetekben (zsírszövet, izomszövet, inak, és ízületi szalagok) valamint a hajlatokban helyet foglaló nyirokrendszerben (hónalj és lágyék) előfordulhatnak kóros állapotok.

részletek »

A csecsemő és gyermek ultrahang vizsgálat

A teljes csecsemő ultrahang-szűrés magába foglalja a hasi, a koponya (agy) és a csípő vizsgálatot.

A SZOLGÁLTATÁS JELENLEG NEM ELÉRHETŐ.

részletek »